Gua Sha vs. Massasje – Hva Er Forskjellen?

Vi har hender. Vi kan massere ansiktet. Så hvorfor skulle vi trenge en stein? Er gua sha egentlig noe mer enn en fancy greie, og kunne vi like gjerne brukt fingrene?

Dette er et spørsmål jeg ofte får – og det gir mening. For intuitivt tenker vi at berøring fra hendene våre må være det mest naturlige og effektive. Og ja, hender er fantastiske verktøy. Men gua sha er ikke bare en forlengelse av massasjen vi kan gjøre med fingrene. Det er noe litt annet.

Hender former, gua sha møter

Når vi masserer med hendene, bruker vi ofte flatere grep og større bevegelser. Fingrene kan kna, løfte, trykke, skape varme – alt dette helt essensielt for en god og helhetlig ansiktsbehandling.

Men gua sha, med sin presise kant og faste struktur, møter vevet på en annen måte. Den glir ikke over det samme laget som hendene gjør – den møter det, gir et jevnt trykk og skaper en helt spesifikk type respons i bindevevet.

Tenk på det på denne måten: Når vi bruker hendene, følger vi konturene av ansiktet intuitivt, mens gua sha lar oss jobbe mer direkte på spenninger, stagnasjoner og sirkulasjon. Den gjør seg ikke myk og tilpasningsdyktig som hendene, men skaper en annen form for kontakt. Litt mer bestemt og tydelig.

Når bør vi bruke hva?

Så betyr dette at gua sha alltid er bedre enn massasje? Nei. Det betyr bare at de gjør litt forskjellige ting.

Hender er perfekte når vi vil mykne opp ansiktet, varme opp huden og jobbe mer dynamisk, og i tillegg få en direkte respons tilbake i hendene våre. Å jobbe med hendene er intuitivt og tilgjengelig for alle.

Gua sha er fantastisk for å møte vevet på en mer presis og tydelig måte, skape en jevn stimulering og gjøre et mer målrettet arbeid på bindevevet. Jeg føler det krever mer selvtillit å bruke en gua sha stein (for å ikke snakke om kvalifisert trening).

Så det handler egentlig ikke om enten eller, men om hvordan vi bruker verktøyene vi har. For noen føles hendene mest naturlig, for andre er gua sha en åpenbaring. Men for de fleste er det kanskje en kombinasjon som gir mest mening.

Og det er akkurat det vi kommer til å dykke dypere inn i på Gua Sha kurs for hudpleiere – hvordan vi kan bruke begge deler, med respekt for hvordan huden og bindevevet responderer.

For det er ikke steinen i seg selv som gjør magien. Det er hvordan vi bruker den.

Neste
Neste

Slutt å Selge Usikkerhet: Den Uventede Sannheten om Hudpleie Du Ikke Lærer på Skolen